6 Nisan 2011 Çarşamba

Bir Vize Hikayesi

23:02
şimdi efenim ertesi gün istatistik sınavı olan amfibikprens bna mesaj attı. ki mesajı aynen yazıyorum; "lan 150 paradan 60 tanesinin tura gelme olasılığı ne?" elimde telefon öylece kalakaldım. dur lan dedim herif 40 yılda bi bişey sormuş istatistikle ilgili yapıym. düşünüyorm düşünüyorm aklıma hiç bişey gelmiyo.. hemen msn i açtım, orda gördüğüm değerli istatistik bölümü öğrencilerinden birine sorucam, cevabı yollucam ben bulmuş gibi.. ilk olarak naza sordm. "düşünmek lazım tabi biraz" dedi.. anladımki nazdan hayır yok.. açtım feysi orda sılayı gördüm.ona yönelttim soruyu, en içten tepki ondan geldi "ne biliyim lan?" dedim burdanda iş çıkmıcak.. daha sonra sırayla; miray , gökçen, gizem, berfin, şule ve aylin'e sordm, hemen hemen hepsinin tepkisi aynı oldu; "ya tamda yeni oturdum biliyomusun, kim uğraşcak şimdi, ama yapabilirsen banada söyle" dedim allah belanızı..
23:29
msj attım amfibiğe lan dedim durduk yere sorulcak soru mu bu, ne biliyim bu saatte.. gelen cevap "yuh lan kaç senedir istatistik okuyosn amk işimiz düştü yarın sınav var" lan dedim hakkaten haa,nası yapamam. hemen suçu yapamayanlara attım. bi ton adama sordm yapamadık lan dedim.
23:39
"hacı bırakın la bölümü öss ygs girin bişey yapın :D" acayip sinirlenmiştim. bu soruyu bi şekilde çözmeliydim. hemen bizim sınıfta durumu iyi olan insanlara soruyu yönelttim.. vildan ve sinem soruyu yapmak adına kafa patlatmaya başladılar.. hemen üst sınıflardan derya ve didemi de işin içine dahil ettim. en esaslı yanıt didem den geldi; "hee değişmezki ½ dir hepsi." oha dedim 4. sınıf istatistik bölümü öğrencisinin verdiği cevaba bak :) ( http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf ) neyse her kafadan bi ses çıkıyo. dedim binom minom nası yapılıyodu, acil göndermem lazm.
23:43
bu sırada saygıdeğer amfibik mesaj atmaya devam ediyo.. "olum sizin için çerez olmalı ne biliyim yapın lan ne görüyosunuz? kandırılıyomusunuz? yanlış bölümde mi giriyon derslere nabıyon?" dur birazdan geliyo cevap dedim. bu sırada ben üst sınıflara sorarken 1. sınıf aylin, ben arkadaşıma sordum o çözüyo dedi.. dedim 4 lere sordum, onlar illaki yapar ama yinede tamam yapsın yapabiliyosa dedim.
23:47
amfibik boş durur mu bi msj daha "basittir olum bu soru, basit olmalı yani, ne biliyim.." iyice çıldırıcam, kimse yapamıyo. bu arada 4. sınıflar bi arkadaşlarına daha sormuşlar, burak msn konuşmasına dahil oldu, ilk 5 dakka hiç konuşmaya katılmadıktan sonra birden "cevap: 0,3588647" dedi. oha dedim olaya bak, herif cevabı yazdı :D nası yaptın dedim, başka yolu vardır ben kendi yolumla yaptım dedi, saygı duydum içten içe, ama cevabı öğrenemedik tabi..
00:27
neyse ben msn de bi yandan vildanlarla bi yandan deryalarla soruyu tartışırken feyse bakmayı unuttum tabi.. bi baktım aylinin arkadaşı çözmüş soruyu göndermiş. binomdan çözmüş soruyu. cevapta;"150nin 60lı kombinasyonu çarpı 1bölü2 üzeri 60 çarpı 1bölü2 üzeri 90"sordum insanlara onaylattırdm,anaa bildiğin binom, gece gece aklımıza gelmedi falan dedi herkes.. dedim bsg ( http://inci.sozlukspot.com/e/245828/ ) hemen yazdım yolladım cevabı. bu kadar uğraşmamın sonucunda biricik arkadaşım amfibikten gelen cevap; "hah formul çıktı amk eyvallah"

~Son~

bu hikayede bahsi geçen kişi ve kurumlar TAMAMEN hayal ürünüdür. tabi yersen.

1 yorum:

Sehrazat Naile U. dedi ki...

gökçeni, didemi, deryayı tanırım. soruyu düzgün soramamışsın sen yoksa yapardı onlar jfhgjfghkrfg